PADEL banner.png
KAJEN PADEL NACKA STRAND.png

OM PADEL

VAD ÄR PADEL?
Padel är en blandning mellan Tennis och Squash. Det spelas vanligtvis i dubbelrum på en sluten bana omgiven av väggar av glas och metallmask. Ytan är en tredjedel av storleken på en tennisbana. Padel är en sport som kombinerar action med rolig och social interaktion.

VEM KAN SPELA?
Det är en fantastisk sport för spelare i alla åldrar och färdigheter, eftersom det är både snabbt och enkelt att lära. De flesta spelare får grunderna inom den första halvtimmen efter att de spelat så att de därefter kan uppskatta spelet.

VAR KAN MAN SPELA?
Hos oss kan ni spela året om så länge vädret tillåter, annars finns det även fler inomhusanläggningar runtom i Sverige.

HUR MÅNGA ÄR MAN SOM SPELAR?
Padel spelas alltid i dubbel (alltså två mot två) i tävlingssammanhang. Däremot om man bara vill träna och ha roligt funkar både en mot en och tre mot tre.

NÄR KAN MAN SPELA?
Kajens padelbanor är öppna mellan 07:00-21:00 alla dagar i veckan och spel fungerar bra så länge vädret tillåter.

VEM KAN SPELA PÅ KAJEN?
Vem som helst i alla åldrar eller färdigheter kan komma och spela. Våra pros i shoppen kommer gärna med tips och lär dig några tekniker.

BEHÖVER MAN VARA MEDLEM?
Nej, du behöver inte vara medlem för att spela på Kajens padelbanor.

VAD KOSTAR DET ATT SPELA?
Det kostar 440kr per bana och timme, alltså 110kr per person.

ÄR SPELET PÅ BLODIGT ALLVAR?
Både ja och nej, även om Kajen Padelbanor organiserar mer allvarliga tävlingar under året är vem som helst välkommen att spela för skojs skull.

KAN MAN KÖPA FÖRFRISKNINGAR?
Självfallet, bredvid padelbanorna finner ni shoppen som säljer att från dryck, glass, lättare tilltugg, bollar och racket. Finner ni även Kajen kitchen & bar i direkt anslutning där ni kan köpa bra mat men även alkoholhaltiga drycker om så önskas. Som råd rekommenderar vi att man besöker baren efter man spelat sin padelmatch.

PEDAL BANNER.jpg

VAD MER SOM ERBJUDS

KAJEN Logo.png

AFTER PADEL

KAJEN Logo.png

TRÄNINGAR

KAJEN Logo.png

LADIES NIGHT

KAJEN Logo.png

PRIVATLEKTIONER

KAJEN Logo.png

NYBÖRJAR KURSER

KAJEN Logo.png

TURNERINGAR

PADELNS HISTORIA

Padel-Tennis, även känd som padel eller paddle, har sitt ursprung på en inte så populär variant av sluten tennis som kallas platform Tennis.

1969 beslutade Enrique Corcuera att anpassa sin Squash-bana hemma i Acapulco (Mexiko) med element av plattformstennis och skapade vad han kallade "Paddle Corcuera". Han anses vara uppfinnaren av padel. Enriques spanska vän Alfonso från Hohenlohe-Langenburg provade den ny uppfunna sporten hemma hos Enrique och blev omedelbart kär. Direkt där efter bestämde han sig för att skapa de två första padelbanorna på en tennisklubb i Marbella (Spanien), detta var 1974. Alfonso inkluderade däremot få ändringar från Enriques ursprungliga design för att göra sporten mer konkurrenskraftigt, eftersom det är den första av många iterationer som padel kommer att ha under de följande 20 åren i Spanien. Under tiden 1975 kände Julio Menditeguy en argentinsk medlem av Alfonsos tennisklubb i Marbella, samma passion och beslutade att importera sporten till Argentina.

Sedan de första banorna i Spanien tog padel nästan 25 år att utvidgas över hela den spanska geografin. Slutligen i början av 2000-talet fanns det mer än 500 Padelklubbar och många spanska hotell inkluderade redan padeln som sportaktiviteter.

2005 var padel redan väl etablerat i Spanien med mer än 1000 klubbar. Det är när de viktigaste padelföreningarna tillsammans beslutade att etablera ett internationellt mästerskap som spelas fullt ut i Spanien. Detta var början på Padel Pro Tour, som varade till 2012.

Speciellt sedan 2010 har denna sport ständigt vuxit och blommat över hela världen och det är nu för många som anses vara den snabbast växande sporten runt om i världen

Padel 
Racket 
& Boll


Inom den professionella sfären grundades World Padel Series 2013 som det viktigaste, mest prestigefyllda och professionella Padel Championship världen över för att ersätta Padel Pro Tour som samlade Padeleliten runt om i världen, motsvarande ATP & WTA för Tennis.

Detta nya mästerskap sedan 2014 har inkluderat turneringar utanför spansk geografi och resor till Andorra, Argentina, Monaco, Portugal, USA och Förenade Arabemiraten.

World Padel Series håller för närvarande den internationella rankningen av bästa manliga och kvinnliga spelare. Den består av 15-20 turneringar per år plus en slutlig Master Series i slutet av varje säsong

BACKGROUND LINE.png

At The Quay they fell in love.

danne-simonrocket1.jpg

EXKLUSIVT SAMARBETE

''Med Rocket Padel på plats tar vi området till nästa nivå''

Satsningen som tar sin start den 8 juni innebär att Rocket Padel tar över driften för banorna som kommer bli en dröm för padelspelaren. Tre nya utomhusbanor med fantastisk utsikt över Nacka Strand och Stockholms Skärgård. Fr.o.m. 22 juni kommer det finnas nybörjar- och fortsättningskurser samt möjligheter för privatlektioner med flertalet tränare. Hela sommaren kommer att fyllas med tävlingar och event som passar både motionären och den mer avancerade utövaren.
 

UTRUSTNING OCH TILLGÄNGLIGHET
Rocket Padel som nyligen smygöppnade en flaggskepsbutik på Odengatan (9e butiken i ordningen) i Stockholm kommer att använda satsningen på Kajen Nacka Strand till att öka sin tillgänglighet. –”Vår vision för Rocket Padel är att göra det så tillgängligt som möjligt för spelaren att välja rätt rack, både digitalt och fysiskt. Så att ha möjligheten att låta spelare testa hela vår portfölj av rack på sommarbanorna i Nacka Strand är ett perfekt steg i vår strategi”

 

”ROCKET PADEL PÅ KAJEN”
Banorna som går under namnet ”Rocket Padel på Kajen” är bokningsbara via MATCHi alla dagar i veckan mellan kl 07-21. På plats invid bana 3 bygger man upp en shop över sommaren som kommer att innehålla allt från rack, skor, väskor och särskilt utvalda plagg men även lättare förtäring såsom dryck, kaffe, smoothies och glass.

Välkommen till Rocket Padel – På Kajen!

GET IN TOUCH

We'd love to hear from you

123-456-7890

  • White Facebook Icon

Find us on Facebook